17-årig knallertkører frakendt ret til at køre både knallert og bil

Profilbillede
dato

Ung mand kørte 68 meter på baghjul på ulovlig knallert. Det gav bøde, konfiskation af ulovlige dele og frakendelse af førerret til både knallert og bil

En ung mand kørte klokken 07.25 den 22. november 2023 på baghjulet på en strækning på 68 meter på Østergade i Oksbøl på en knallert med ulovlige dele. Den 17-årige blev standset af politiet, sigtet og senere tiltalt for både kørslen på baghjul, for at køre uden lys på forlygten og for de konstruktive ændringer, der var foretaget på knallerten.

 

Den 17-årige erkendte sig skyldig og dommeren ved Retten i Esbjerg takserede forseelserne til en bøde på 3000 kroner, samt konfiskation af de ulovlige dele i form af udstødningsrør, lyddæmper, cylinder, stempel, topstykke, luftfilter og karburator. Oveni blev den 17-årige frakendt retten til at føre lille knallert i to år og må heller ikke i seks måneder efter dommen heller ikke køre bil eller andre motordrevne køretøjer, som kræver kørekort.

 

Endelig skal den 17-årige betale sagens omkostninger.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi