Varde Middelalderfestival gentager succesen: Nye talenter søges

Ved Varde Middelalderfestival i 2022 blev den første forestilling Varde Brænder opført på Torvet i Varde. Foto: Helle Vej Kastrupsen
dato

Varde Middelalderfestival vender tilbage og gentager succesen med en ny forestilling om Varde i middelalderen og bondeoprøret i Vardehus. Derfor afholdes audition den 29. juni for at finde nye medvirkende til stykkets forskellige roller.

Fra den 23. august til den 25. august vender Varde Middelalderfestival tilbage. Festivalen gentager succesen fra 2022 med en teaterforestilling, der tager publikum med tilbage til Varde i middelalderen.

Derfor søger festivalen nu cirka 20 medvirkende til forestillingens forskellige karakterer gennem en audition, der afholdes den 29. juni klokken 11.00 i Smedeværkstedet på Vestervold 11b i Varde. 

Adelig fanges i dramatisk bondeoprør
Årets forestilling er en skæbnefortælling om kærlighed, trolddom og klassesamfund på godt og ondt. Den handler om byens øverste adelige herre Niels Holgersen, der bliver fanget i et bondeoprør i Vardehus i 1439.

Her kæmper han mellem liv og død og tages med på en rejse gennem sit tidligere liv og står til sidst med hele Vardes skæbne i hænderne. 

Forestillingen tager udgangspunkt i det, der skete før fortællingen Varde Brænder, der blev opført ved festivalen i 2022.

Kreativt team står bag
Forestillingen er skrevet til lejligheden af manuskriptforfatter Louise Rømhild og instruktør og scenograf Jens Frausing. Derudover står Caroline Sander Jepsen for koreografien, Agnete Vestergaard for kostumerne, Anders Kruse fra All Stage for lysdesign og Frederik Holmbo for lyddesign.

Sandie Eis Ravn, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune:

"Efter en succesfuld oplevelse med teaterforestillingen Varde Brænder i 2022 er det en glædelig nyhed, at Varde Middelalderfestival vender tilbage med den nye forestilling Opgøret. Sammen med forestillingen formidler festivalen kultur og historie på en måde, hvor alle kan være med, og takket være lokale foreninger og alle de medvirkendes engagement skabes der liv og fællesskab i vores gamle købstad."

Jens Frausing, instruktør og scenograf på forestillingen Opgøret:

"Jeg glæder mig meget til igen at skulle lave en forestilling til Varde Middelalderfestival. Sidst blev det en vellykket forestilling, og vi bygger videre på både konceptet og på den forestilling, vi skabte i 2022. Den nye forestilling er skrevet, og der er virkelig lagt op til et vildt drama. Vi skal bruge cirka 20 skuespillere, så jeg håber, at rigtig mange har lyst til at melde sig til vores audition og til at blive en del af forestillingen."

Kilde: Varde Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.