Bliv batterichef og led opbygningen af en ny enhed i Forsvaret

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du chefpotentiale?

Vil du prøve udfordringen med at opbygge en ny enhed og deltage i indførelsen af nyt materiel? Er du interesseret i chefvirke og uddannelse? Er du motiveret, engageret, målrettet og klar til at gå forrest og lede ved eksemplets magt? Så er stillingen som batterichef noget for dig.

Om os

Om Batteriet
1. Ildstøttebatteri, Hærens Fløjbatteri, som du vil blive chef for, er en operativ underafdeling, der støtter både bataljons- og afdelingsniveauet under indsættelse. Det er noget, der stiller store krav til fagligheden og helhedsorienteringen hos alle i batteriet, da enheden som oftest vil være opstillet decentralt på kampladsen.

Efter en periode med beredskab og udsendelser i hhv. 2022 og første halvår af 2023 samt 2024, nærmer 1. Ildstøttebatteri sig et uddannelsesår med start fra sommer 2025, hvor der skal bygges op, uddannes og certificeres.
Du må forvente et højt arbejdstempo op til og undervejs i uddannelsesåret, hvor der arbejdes sammen med bataljonen fra I/LG, forventeligt i rammen af NATO beredskab, NFM/FLF.

Du skal desuden være opmærksom på, at batteriet kan udsendes og aktiveres i rammen af netop NFM/FLF 2026 beredskabet – forventeligt i perioden AUG- NOV 2026.

Ved siden af de operative opgaver er batteriet deltagende i implementeringen af nye ATMOS kanoner, som efterfølgende skal anvendes i netop batteriet.

Om stillingen

Jobbet indebærer mange forskellige aspekter, og du vil blive udfviklet både ledelsesmæssigt, planlægningsmæssigt samt føringsmæssigt, idet du ved siden af det uddannelsesmæssige ansvar også til stadighed har ansvar for underafdelingens administration og øvrige opgaver, samt skal virke som operativ batterichef når batteriet er indsat. Batteriet og 1. Artilleriafdeling har et meget højt arbejdstempo og løser mange forskelligartet opgaver.
Hverdagen ved en operativ enhed er spændende og afvekslende. Du skal have en fleksibel tilgang til løsningen af opgaver, og kommunikere klart og rettidigt, når tingene ændrer sig. Derudover skal du altid have øje for helheden, så du i kraft af rollen som chef ser det bredere perspektiv, og bidrager til at spille andre omkring dig bedre.
Du skal trives med, at der bliver udstukket mål og rammer – herunder økonomiske – i form af direktiver og befalinger, hvorefter det forventes, at du analyserer og løser opgaven selvstændigt. Nogle aktiviteter gennemføres vejledt af 1. Artilleriafdeling og/eller 1. Brigade

Om dig

Du er som udgangspunkt kaptajn og har gennemført Videreuddannelsestrin 1 (VUT-I/L) eller Videreuddannelseskursus Bataljon (VUK (BTN)), og du ønsker måske på sigt at komme på Operations- og Føringsuddannelsen/Master i Militære Studier (OFU/MMS).
Du har erfaring inden for ildstøttetjenesten.
Du har særdeles gode evner og erfaring inden for ledelse, føring og uddannelse. Det er vigtigt, at du med stort engagement, handleevne og personlig tilstedeværelse evner at tage ansvar for Batteriets virke i dagligdagen såvel som på længere planlægningshorisonter, herunder tilsikre at din kadre får rettidige rammer.
Du er soldat i ordets bedste betydning. Du har gode samarbejdsevner, er udadvendt og ved at gode resultater opnås af et godt team. Dine samarbejdsevner skal også bringes i spil i forhold til 1. Artilleriafdeling og ikke mindst din kollegaer i nabobatterierne, hvor der er behov for bevidsthed om ensretning og koordination batterierne imellem.
Du har et godt kendskab til kamptroppernes doktrin, teknologi og organisation, således at du naturligt i forbindelse batteriets virke både fagligt og holdningsmæssigt kan bidrage til fører- og befalingsmandsuddannelse og dermed dit faste personels løbende udvikling.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 4, som omfatter kaptajner og kaptajnløjtnanter.
Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

Dit faste tjenestested vil være Oksbøl

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kaptajn Casper Vincens Nielsen, på telefon 4138 7208 eller på mail DAR-S1-11A@fiin.dk alternativt chefen for 1. Artilleriafdeling oberstløjtnant Kenneth Riishøj på telefon 4132 0374 eller mail DAR-1A-CH@fiin.dk

Hvis du har spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-Konsulent Mia Backhausen Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 728 19917

Ansøgningsfristen er den 13. november 2024. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler umiddelbart efter ansøgningsfristens udløb.


Du må gerne vedlægge de FOKUS bedømmelser, du finder relevante for stillingen.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

For at komme i betragtning til stillingen, skal vi bede dig fremsende din ansøgning med tilhørende bilag elektronisk, via linket.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen. Vi opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen, fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og nytænkning.

OM DANSKE ARTILLERIREGIMENT
Danske Artilleriregiment (DAR) blev oprettet den 1. januar 2019 og er garnisoneret på Oksbøl Kaserne. DAR løser en bred vifte af opgaver til støtte for det øvrige forsvar og særligt Hærens øvrige myndigheder og enheder.
1. Artilleriafdeling (1AA) yder ildstøtte og rådgivning til og med brigadeniveauet. 1AA er i færd med at implementere nye moderne artilleripjecer og har netop tage nye tunge morterer i brug, ligesom der er tilgang af nyt digitalt ildledelsessystem og køretøjer.
2. Kapacitetsafdeling (2KAP) er ansvarlig for gennemførelse af Hærens Basisuddannelse, den efterfølgende Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse (HRU) samt konstabelelevuddannelsen. 2KAP har tillige til opgave at udvikle og opstille Hærens fremtidige luftværnsbatteri og er ansvarlig for dele af Hærens tværfaglige områder (Hærens tværgående S7) som fx. håndvåben, uniform og personlig beskyttelse, pansrede mandskabsvogne, pansrede patruljekøretøjer, skydeuddannelse, simulation m.m., samt den relaterede kursusvirksomhed.
3. Sikkerheds- og Ballistikafdeling varetager opgaver som Skydebaneinspektoratet, sikkerhed ved skydning med direkte og indirekte våbensystemer fra mindste til største kaliber, ballistik og tilhørende skydeteori samt kapacitetsudviklingen på ammunition tilknyttet Hærens kinetiske våbensystemer.
Herudover består DAR af en stab og en Tjenestegrensafdeling, der bl.a. bidrager til Forsvarets udviklings- og inspektionsvirksomhed.
Oksbøl Kaserne er placeret i et naturskønt område, tæt på skov og strand og med Danmarks største militære øvelsesplads i tilknytning til kasernen.
Der er placeret tre garnisoner i Varde Kommune. Disse tre garnisoner rummer fire myndigheder (Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne, Efterretningsregimentet og Hærens Sergentskole på Varde Kaserne og Hjemmeværnsskolen i Nymindegablejren) med tilsammen ca. 900 militære arbejdspladser. Du har derfor gode muligheder for et varieret tjenesteforløb inden for kommunens grænser.

Vi har et godt samarbejde med Esbjerg og Varde Kommune, som er klar til at støtte dig og din familie, hvis du flytter til området. Med udgangspunkt i dit / jeres behov og ønsker, tilpasser vi støtten i forhold til partners job, skole, bolig med videre.
Esbjerg Kommune har et program for medflyttende partnere med blandt andet sparring på jobsøgning og formidling af CV’er til en lang række virksomheder. Ligeledes formidles kontakt til private udlejere af lejeboliger. Tilflyttere med ansættelse kan skrive sig op på venteliste hos boligforeningerne i Esbjerg Kommune og rykke frem i køen til lejligheder.
Læs mere om, hvad Tilflytterservice kan gøre for dig/jer på www.nyiesbjerg.dk og www.flyttilvarde.dk. I Varde Kommune har partneren fx mulighed for at komme til samtale ved udvalgte private og offentlige virksomheder, og tilflyttere med ansættelse samt pendlere har fortrinsret til lejeboliger.
Du er meget velkommen til at kontakte:
Bosætningskonsulent Esbjerg Kommune Pia Enemark, tilflytter@esbjergkommune.dk, 2047 3206 og Bosætningskonsulent Varde Kommune Gitte Sydbøge, gsyd@varde.dk, 2449 3644

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Varde Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Oksbøl Kaserne, Grærup Havvej , 6840 Oksbøl

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-11-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6139958

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet